Clubkampioenschappen Mix 2019

16 september 2019


Van dinsdag 10 september tot en met zondag 15 september zijn de Mix clubkampioenschappen gespeeld bij tennisvereniging Oranjewoud. Met 46 deelnemers en dus 23 mix koppels, was het een goed gevuld toernooi. Er werd gespeeld in twee categorieën: senioren en senioren 55+. Na de poulefases werd er bij de senioren verder gespeeld in een A, B en C poule. De senioren 55+ speelden in twee poules waarna alle koppels op de finaledag een wedstrijd mochten spelen voor de eindklassering.

Bijzonder tijdens de kampioenschappen was dat er ten tijde van de wedstrijden ook les werd gegeven en dat er competitie werd gespeeld. Drie verschillende activiteiten op een tennisclub met ‘slechts’ vier tennisbanen, een unicum voor de club.

Door een goede planning en gunstige weersomstandigheden (1 regendag) konden alle wedstrijden gespeeld worden binnen 6 zes dagen. De finales werden vrijwel allemaal op de zondag gespeeld, hierdoor speelden 42 van de deelnemers op de finaledag nog een wedstrijd en was er sprake van een druk bezet sportpark.

Een andere bijzonderheid was dat er in de finales 3 ouder-kindkoppels stonden, waarbij er twee ouder-kindkoppels de winnaar werden van hun poule. Vader en dochter, Jeroen & Hannah,  Stallmann werden verdienstelijk winnaar in het A-schema. Moeder en zoon, Ypie & Jesper, Sierdsma  werden de winnaars van het B-schema, waarin vader en dochter, Richard & Julia, Dijkstra de tweede prijs pakten. De spelers werden verblijd met een prijzenpakket van de Zuivelhoeve  en dinerbonnen van Gusto.

Tijdens de gehele week werd het fruit gesponsord door Wijnstra Fruit.

Tennisvereniging Oranjewoud kan terugkijken op een sportieve tennisweek.

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Jesper Sierdsma 16-09-2019 17:52

Technische/Toernooi commissie bedankt voor het gezellige toernooi! Alles was weer tip top in orde!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 513 628 900

T.V. Oranjewoud

Thialfweg 49
8441 PW Heerenveen